Butternut är en pumpasort med hårt men tunt skal man lätt skalar av med en potatisskalare. Inuti finns ett kärnhus med trådiga fibrer man gröper ut med sked. Sen skär man i större bitar och mixar noga med olja, salt, lite vatten och kanel, kardemumma och vipps har man en supergod frukost! På med lite extra kanel och kanske honung och eller russin. I bakgrunden syns en pizza-botten-macka med tapenade och lite basilika på. Mums!
[Karro loves butternut]
Heisan:-)Har brukt laaaang tid på å nyte din superfine blogg..
ReplyDeleteFamilien har vært vegetar i over 20 år,men kjenner at nå er tiden snart inne til raw food..Vetegress er vi fortrolig med,men å ikke koke eller steke mat har aldri vært gjordt..
Takk for masse nyttig info:-)
Fin kveld!
Masse hilsen fra Randi
Dottern gör härliga levande-föda-tårtor med exotisk frukt på.
ReplyDeleteHej Lizzi!
ReplyDeleteTrevligt att ha så eminent besök som från Norge.
Jag har sett att jag har läsare från norge i min statistik.. ;)
Hur länge har du druckit vetegräsjuice?
Hälsningar
/Karolina
Hanneles: Jepp! Råa tårtor med frukt är det bästa!
ReplyDeleteDesverre noen år siden vi drakk hvetegress nå..Ble bare meg som ordnet med det,og hadde et litt tungvint system..Nå er det like før det bærer løs igjen:-)I dag har det gått i juice og smoothies...og foreløpig litt til:-(Må ta det litt over noen dager(uker?)for å omlegge.Må få tak i litt mere oppskrifter og superfood så vi holder oss mette på den maten..(Ellers er jeg redd mannen i mitt liv gjennom 25 år går fort lei..)Er så heldig at en ung venn av familien hjelper meg å bestille..Skaffer også tørkeovnen for 2500,-!
ReplyDeleteDette ble laaangt..
Takk igjen for stor inspirasjon:-)
Kan jeg nevne deg på bloggen min etter hvert?
Deilig kveld fra Randi
Ja, jag tycker det är lättare att gå tillbaka till lagad mat än att gå från lagad mat till raw.. Det är lite olika, vissa blir raw på en gång och andra vill ta det i små steg. För att bli mätt krävs fett ;) Krämiga soppor, smoothies som du skriver, varvat med nötter och råkokst har funkat bra för mig, man kan fylla ut med efterrätter på kvällen, nån enkel glass, rulla bollar av nötkross eller en chokladmousse! Grattis till torkugn! Den kommer du säkert ha stor nytta av! Jag torkade kantareller i min nyss.
ReplyDeleteDu får gärna skriva om mig på din fina blogg!
Kram!
jag provade det här men det blev inte alls nå bra. hade visserligen ingen olja men är det så viktigt? den var väldigt hård så det blev mest små små bitar och inte så mycket gröt. Kan den varit omogen? Hur vet man om den är mogen isf? Ojoj, vad mycket frågor, hoppas du kan hjälpa mig =)
ReplyDeleteHej Karin!
ReplyDeleteDu lär ha oljan i, det är så den blir len och "till gröt". Låt mixern gå länge 2-3 min tills du får en len konsistens. Vad gäller smaken så är saltet, russina och kanelen (ev. lite kardemumma) jätteviktigt. Gör du rätt blir det en höjdare!
Varenda gång jag äter.. eller en ens ser en butternut så får jag upp de söta bilderna på dig och pumpan i huvudet. :D
ReplyDeletehello!
ReplyDeleteI love your recipes but there's no dessert ..section so I went in the archives and it's in swedish.
Did you translate every recipe?
I can't wait to pin them in english!
Thanks!