Mixa: 1 dl blötlagda cashews, 2 rågade msk cocosfett, 2 tsk raw honung, 2 msk russin, 2 msk raw kakao, 1 nypa salt och 0,75 dl vatten till en smooth kräm. Häll i formar och ställ in i kylen tills helt stela. Bänd upp och strö på kakao-nibbs!
För mer chokladsmak, öka mängden kakao och russin.
Chocolate Bliss~
/Karolina
Jajustja! Hittade min ring igår :D :D :D Den låg och glödde med ett silvrigt smil bland tistlarna i komposten. Måste ha röjt runt som en vildvetting som inte märkte att den åkte av.. Men ringar har ju en benägenhet att leva sitt eget liv. Fråga Frodo.
ser goda ut... Ska definitivt testa dem...
ReplyDeleteJa gör det! ;)
ReplyDeleteHaha! Hon är inte bara bra på smarrig mat, hon är även rolig!=)
ReplyDeleteÄr jätteglad och tacksam för att jag hittat din blogg. Pluggar alla recept till jag kan dom utantill! Var p.g.a. sjukdom plötsligt tvungen att ändra kosten drastiskt och kände mig ganska hjälplös ett tag tills jag hittade hit och upptäckte att det egentligen är ganska enkelt. Bara att släppa gammalt tänk och ge plats åt nytt. TACK för det!
Cissan: blir oerhört glad att jag kunnat hjälpa dig på något sätt. Du är soo welcome <3
ReplyDeleteBra recept! Någon kakao är det ingen brist på, inhandlade 1 kg kakaobönor i veckan. Det är bara att sätta på Vitamixen med malningsbehållaren och ner med lite bönor. Har du förresten något recept på raw chokladkaka/chokladpraliner? Gärna någon variant med hasselnötter i så att det påminner och Schweizernöt.
ReplyDeleteAnonym: Oj en Vitamixer.. hur mycket bättre är den jämfört med en vanlig mixer?
ReplyDeleteJag har flera recept på raw chokladkaka i bloggen.
I e-boken har jag goda praliner med apelsin och pecanötsfyllning, även raw chokladbiskvier.
/Karolina
Jag ångrar inte en sekund att jag köpte en Vitamix, visst kostade den en hel del men med tanke på hur mycket jag använder den är den värd varenda krona.
ReplyDeleteJag ska försöka experimentera fram ett bra recept på raw schweizernötchoklad. Älskar choklad med hasselnötter.
Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om superfoods? Det vore verkligen intressant. Jag skulle vilja köpa några olika pulver och testa, men vet inte riktigt vad jag ska välja. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om dem. Jag kör bara med hampa, goji, vetegräs och kakao för tillfället.
Nu ligger cashewsen i blöt. Är ju bara tvungen att testa detta recept nu när sötsuget pockar på. =O) Vackra bilder som vanligt!
ReplyDeleteÅh vilken inspirerande o rolig blogg! Allt ser ju oerhört smaskigt ut:)
ReplyDeleteMåste ta o prova något imorgon tror jag. Nu ska jag spara din blogg bland mina favoriter;)
Värme o kärlek~
/Helena
Anonym: Mm!! Gör det. Har tänkt i samma banor att få fram en nutella-smak men det har lixom blivit andra resultat istället, tex superautentisk mandelmassa. Fick dock fram en sjukt utsökt apelsin-fyllning som jag ska göra nått gott med till mjuk pepparkaka i jul. Bra idé! Bra förslag.
ReplyDeleteAnna: ;) choklad lockar..
Helena: Tusen tack! Varmt välkommen hit~
Hej, jag undrar bara om det är något särskilt med raw honung som gör att du kan äta den-känner mig dum- Jag är själv vegan och äter inte honung, men raw honungen kanske är anorlunda. Jag gilalr din blogg :D har varit frukterian men tröttnade då min kille är vegan.
ReplyDelete/Mii
Hej, ja raw honung är inte upphettad som annan honung är, så det är samma produkt från bin som vanlig honung.
ReplyDeleteMen, det finns andra goda sötningmedel för veganer. Jag kommer sälja Yaconsirap på min webbshop senare i januari, så du får passa på då!