Tuesday, August 2, 2011

Stars & Stripe Tiramisu from the dessert eBook!

Long talks, long walks..
..in the green shadows of water meadows.

Childhood friend talks, an essential part of a healthy heart, 
giving birth to new understandings, gosh I love you cuz you understand me. So many thing to talk about, never ending needs, a cup full of sharing, sowing beautiful seeds. 


The end of the rainbow, this constant state we're in, receiving each others most inner things. Unfolding treasures within. Revealing secret feelings, oh beloved one, you give me wings. 



I was having a lovely friend over yesterday and treated her with an old yummy favorite, a raw tiramisu I did for the dessert eBook. Remember this? :)








I remade it for the second edition of the eBook that is soon being published, and let her taste it. She loved it! :D I thought you get the recipe too, so here it is: 

Stars & Stripe Raw Tiramisu (in Swedish further down)

Chocolate Filling

• 3/4 cup Almonds
• 1/4 cup Macadamia nuts
• 2/3 cup Water
• 1 pinch Himalayan salt
• 1/4 teaspoon real Vanilla
• 2.5 tablespoons raw Cacao powder
• 2.5 tablespoons Agave nectar
• 2 tablespoons Coconut oil

In a food processor, grind the nuts into a flour and add the rest of the ingredients. Process until completely smooth (can require 5 minutes of processing). Pour about 1 cm of the filling in a pretty bowl and place in the freezer to harden a bit while you make the Cookie Crumbles. 


Cookie Crumbles

• 0.5 cup Pecans
• 2 pinches Himalayan salt
• 1/4 teaspoon real Vanilla
• Arrack essence to taste
(alternatively some cognac or coffee)

Pulse the ingredients in a mixer to create crumbles. Drop some Arrack, Cognac or Coffee over and then spread a layer of the Crumbles over the frozen Chocolate Filling from the freezer. Continue with the Vanilla Filling. 


Vanilla Filling

• 3/4 cup Cashews
• 1 pinch of Himalayan salt
• 1 teaspoon real Vanilla
• 0.5 cup Water
• 4 teaspoons light Agave
• 1 teaspoon Lucuma
• 0.5 teaspoon Lemon juice
• 2 tablespoons Coconut oil.

Grind the Cashews in a food processor or coffee grinder to make a nut flour. Add the rest of the ingredients and process until completely smooth. Pour about one centimeter of the Vanilla Filling over the Chocolate Filling and the Cookie Crumbles. Put in the freezer until hard and then continue to add layers. Put some raw Cacao in a tea ball and puff it on top of the Tiramisu. Thaw before eating. 

Please share the recipe with your friends!
*Love*
/Karolina~

Share/Bookmark


Health benefits of Himalayan salt: 

• Helps the body to regulate water in and out of the cells. 

• Helps to create a good PH balance, particularly for the brain. 

• Good for keeping the blood sugar balanced, promotes bone strength.  







Stars & Stripe Raw Tiramisu

Chokladsås

• 1.5 dl Mandlar
• 0.5 dl Macadamianötter
• 1 nypa Himalayasalt
• 1/4 äkta Vanilj
• 1.5 dl Vatten
• 2.5 msk raw Kakaopulver
• 2.5 msk Agave nektar
• 2 msk Cocosolja

Gör ett mjöl av nötterna i en matberedare eller elektrisk kaffekvarn. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en perfekt slät kräm (mixa i ca 5 minuter). Häll upp Chokladsåsen i en bunke och välj en fin serveringsskål där du häller 1 cm av Chokladsåsen och låter stelna i frysen. Fortsätt med Cookie Crumble-blandningen. 


Cookie Crumbles
• 1 dl Pecannötter
• 2 nypor Himalayasalt
• 1/4 tsk äkta Vanilj
• några droppar Arraks essens, 
Kaffe eller Cognac.

Mixa ingredienserna till smulor i en matberedare eller blender. Droppa över lite Arrak, Kaffe eller Cognac. Häll ett tunt lager över det frusna Chokladlagret och fortsätt med Vaniljsåsen. 


Vaniljsås

• 1.5 dl Cashewnötter
• 1 nypa Himalayasalt
• 1 tsk äkta Vanilj
• 1 dl Vatten
• 4 tsk ljus Agave
• 1 tsk Lucuma
• 0.5 tsk Citronsaft
• 2 msk Cocosolja

Gör ett mjöl av Cashewnötterna i en matberedare eller elektrisk kaffekvarn. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en perfekt kräm (kräver ca 5 minuters mixande). Häll Vaniljsåsen i en bunke och häll 1 cm av såsen över det frysta Chokladlagret med Cookie Crumbles. Ställ i frysen och fortsätt varva med Cookie Crumbles och Chokladsås. Pudra sista lagret med raw Kakao i en tekula. Tina Tiramisun helt innan servering. 




Dela gärna receptet med dina vänner! Klicka på knappen nedan.
*Kärlek*
/Karolina~

Share/Bookmark

8 comments:

  1. Så fint det är med barndomsvänner<3 Och att ge kärlek i form av din fina tiramisu såklart:)

    ReplyDelete
  2. I love the pictures of your food! Good luck with your dessert book!

    ReplyDelete
  3. @ Elenore: Mmm... visst är det! Och man kan ju inte skaffa nya, utan får vårda de man har.

    @ April: Thank you sweetie! You've been my inspiration when I first started going raw 4 years ago. Thank you for all the inspiration ♥

    ReplyDelete
  4. Fabulous pictures and another awesome recipe!!
    Thank you!!
    Sending love ~ <3

    ReplyDelete
  5. What a wonderful blog you have! This tiramisu looks delicious.

    ReplyDelete
  6. Gab: Thanks again for all your appreciation, wonderful you <3

    Thanh: Thanks and welcome to Love raw ^__^
    Take great care!

    ReplyDelete
  7. Har aldrig ätit tiramisu så denna ska jag testa, det var hyfsat bra nybörjaringredienser i den också :)

    Används lucuma som sötningsmedel? Förstår att den inte höjer blodsockret på samma sätt som t ex agavesirap?

    ReplyDelete
  8. Åh vad roligt! :) Lucuman i är för att ge en intressantare smak till vaniljlagret. Lucuma är ett frukt pulver, så det är ju fruktsocker i den. Hur mycket den höjer blodsockret är svårt att svara på, men man får inte den sugar rush som med socker, honung och agave.
    Ta gärna bild på din skapelse och berätta vad du tyckte!! Är så nyfiken ^^

    ReplyDelete