Denna kompakta, krämiga chokladkaka gjorde Shazzie till sin dotter Evie för att säkerställa att hon fick i sig tillräckligt med protein, ja den innehåller även en hel del kalorier..
Välj ut en burk som du har hemma med låga kanter. Är burken mindre kör du halva receptet.
- 2,4 dl cacaosmör
- 2,4 dl cashews
- 1,2 dl hampasmör, men går även bra med osaltad tahini Kung markatta.
- 1,2 dl raw kakao
- 1 msk cacao nibs
- 1/4 av en ekologisk apelsin, inkl. skalet
- 2 skopor hampa proeteinpulver
- 1 tsk maca
- 1 t agave (ev. beror på hur sött du vill ha det)
- 4,7 dl russin, inte blötlagda, går även med färska dadlar men glöm inte att pilla ut den olivformade kärnan!
Börja med att smälta cacaosmöret på låg värme i en kastrull, låt det ta tid för det får inte bli över de heliga 48 graderna ;) helst lägre.. Klicka även i hampasmöret el. tahinin så det mjukar upp rör sen ihop. Häll ner i mixern, tillsätt övriga ingredienser och mixa till det blir en klump som lossnar och följer med mixbladen.
Nu har du din 'klump' som du placerar i burken, använd plastfolie för att lättare kunna dra upp kakan sen. Ställ i kylen 2 timmar, orkar du inte vänta gör en snabb vända i frysen ca 5-10 min.
Har du apelsin i kom ihåg att noga skära loss de yttersta av skalet, inte det vita då det är beskt, och hacka fint.
Jag skippade apelsinen men körde extra chlorella, 1 tsk.. Alg-smaken försvinner i kakaon. Tittar man noga ser man att kakan på bilden är lite grön-aktig ;)
Protein
Raw kakao innehåller 52% protein. Jämför det med nötkött el. fläskkött som innehåller runt 20% protein.
Chlorella (alg) innehåller 60% protein, och det gröna mjölet från torkade hampalöv innehåller 50% protein. Macapulver innehåller 14% protein samt förutom stora mängder vitaminer, mineraler och fettsyror B-12 vitaminet. Cashews innehåller 15% protein vilket nästan motsvarande mängd i mjölkprodukter och ägg (13%).
No comments:
Post a Comment