Nötkex (6 st)
- blandade, blötlagda nötter och mixade till en nötmassa, ca 2 dl. Jag använde mandlar och pecannötter.
- 2-3 msk valnötsolja
- kanel
- lite himalya salt
- vanilj
- 6 urkärnade dadlar, ej blötlagda
- nejlikor, pulverform 1 puff.
- lite vatten
Börja med att mixa nötterna till en massa. Häll i oljan, vattnet, dadlarna och smaksätt sen med kryddorna. Var försiktig med nejlikorna, smaken tar lätt över. Bred den tjocka smeten med en slickepott på torkplåten med plastmattan under. Torka 3 timmar och dra sen av plastmattan, fortsätt 10 timmar.
Tahinikräm
- Nån matsked osaltad Tahini
- ringla agave över
- 1/2 tsk vaniljsocker
- lite vatten
Blanda ingredienserna, vattnet gör tahinin mer bredbar. Bred tahinikrämen på kexen och njut med en skiva färsk melon och lite körsbär!
No comments:
Post a Comment