Tuesday, June 10, 2008

The Super Simple Cake



The Super Simple Cake

For the Base:

• 2 cups Walnuts or Pecans
• 0.5 cup Raisins
• One pinch of Himalayan salt

Soak the Raisins in a bowl of water for 20 minutes. Strain the Raisins and put them in a food processor together with the Walnuts and Himalayan salt and process until you have a dough. On a pretty plate, press down the dough with your hands to form a round base. You can add a little cinnamon to the base if you'd like. Continue with one of the frostings!

Frosting 1: 'Lemon me good'

• 0.5 cup of Dates
• 3 teaspoons of Lemon juice
• 0.5-1 tablespoon of Water

Pit and soak the Dates for 20 min. Strain the Dates and put them in a food processor together with the Lemon juice and Water. Process until smooth. Use a spatula to scrape down any frosting from the sides of the food processor, mix again, scrape, mix.. Until incorporated.

Frosting 2: 'Can't believe it, Fudge frosting'

• 0.5 cup of Dates
• 2 tablespoons of virgin Coconut oil
• 3 teaspoons of raw Cacao powder

Pit and soak the Dates for 20 min. Strain the Dates and put them in a food processor together with the Coconut oil and Cacao powder. Process until smooth. Use a spatula to scrape down any frosting from the sides of the food processor, mix again, scrape, mix.. Until incorporated. Always use a virgin Coconut oil as it has a wonderful aroma and taste of coconut that the refined ones doesn't have, it also has a much higher nutritional value.

Remember that you can spice this cake with additional super foods like Purple corn, Acai berry powder, Lucuma, Mesquite or Cacao nibs!



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om du inte har gjort någon raw rätt, börja med en efterrätt. Och ska du göra en, gör den här!

Fyra ingredienser:

Bas
  • 1-2 dl Cashewnötter, blötlagda
  • russin, nån näve  

Glasyr
  • 5-6 urkärnade dadlar
  • citronsaft 

Smaksättare: en nypa salt och mycket vanilj! 

Börja med att mixa basen, tills det blir en klump. Forma en boll och platta ut den. Gör sen glassyren. Mixa dadlarna och pressa i ganska mycket citron, ca en halv. Lägg på glacyren på kakan på toppen eller om du vill, över kanterna också.





Detta är grunden som duger fint. Men du kan ha banan i glasyren, avacado, passionsfrukt, blåbär, jordgubbar eller vad du har. I kakan kan du ha maca, lucuma, mesquite, kanel, ingefära, nejlikor, kardemumma eller vad du känner för och gillar. 

Kakan har vi delat på på kvällarna och du kan ju göra den så stor el. liten du vill. Det är ju det som är så underbart med raw att det inte kan bli fel (förutom min smörgåstårta då...). 

Enjoy!

<

Ps. Nån kväll senare experimenterade jag med lite kryddigare smaker och jag fick ett resultat som exakt påminde om mjuk pepparkaka! Så till jul blir det mjuk pepparkaka serverat. 

2 comments:

Anonymous said...

Ska vaniljen vara i glasyren?

Love Raw said...

Vanilj kan man inte få nog av :) Släng i lite här och var bara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...