Monday, July 7, 2008

En kopp varm choklad
Nu när det har varit regnigt flera dagar vill man värma sig med något extra uppiggande. Varm choklad har aldrig varit så chokladig som nu. Drick chokladen som den är, rå, som den var ämnad att avnjutas, av tradition från jungelns choklad-mästare.Karolinas spicy chocolate 1 kopp
Häll 1 kopp havremjölk i kastrullen. Tillsätt därefter:
  • 1 msk raw cholkadpulver
  • 1 tsk mesquite pulver
  • 1/2 tsk vanilj
  • 1 puff salt
  • 1 nypa nejlikor
  • 1 nypa kardemumma
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa cayenne peppar
  • 1 tsk agave nectar
Värm försiktigt! Det får absolut inte ryka, eller bubbla. Kom ihåg att cayennen gör att det smakar hetare än själva temperaturen.  (Shit, 1 kopp är inte tillräckligt, måste bara ha en till... :D)

Förresten semestern i Kolarbyn var magisk även om skorna och strumporna var blöta hela tiden. På kvällen var jag och Alan bjuden över till underbara Borntorpets musikfestival. Härligt dansgolv med reggae, hederlig elektronisk och latinoryttmer/tribal och skön scen med varma musiker (och ny variant på moolamantrat.. tror jag kan 10 melodier på den nu? ~Tack~ Thomas, Marcus, Anna, Johan, Otto, Mirja och alla härliga närvarande själar.. Vi är snart tillbaka! 

En kul grej var att jag fick syn på en stor stock som låg vid sågen. Fick för mig att jag skulle hugga av en 40 cm av stocken  med yxan. Så jag satte igång.. Efter kanske 10:e hugget blev jag förbannad och la av några prakt-tjut så det ekade mellan tallarna *primalvråla mer gott folk*. Två damer kom försiktigt tassande bakom och såg lite spända ut av mitt huggande (flisorna for i luften). Till slut tog jag mig igenom stocken med applåder från de två damerna. Eftersom  jag fortfarande var förbannad på stubben jag högg av, la jag den på elden :D 
Hur går det att hika i skogen som raw? Det går utmärkt. Packa kylväskan med dina käpphästar (potatissallad, chutney, tomatsoppa, nån god efterrätt tex kokosbollar och chokladkaka, lite kex med tahini kanske. Kan du köra ut till nån närbelägen mataffär så utöka förrådet med färsk frukt och särskilt avacado. Fett behövs i mängder för orkens skull.)[På söndagen var det spelmansstämma och vi körde allt mellan äppelbo till bäbä vita lamm :)

[Koja 'Olof' här bodde vi.

6 comments:

Anonymous said...

Tjenare!

Var köper du Agave Nektar?

Har svårt att hitta rå agave i Sverige så hjälp med det vore uppskattat!

Dom allra flesta agave som säljs är inte råa som du kanske är medveten om.

Mvh Erik

Love Raw ~ Karolina said...

Agaven köps från Shazzie på hennes hemsida www.detoxyourworld.com hon är myycket noga med äkta vara. Du kan känna dig trygg..

/Karolina

Maria said...

hej! Din blogg är så fin inspiration :) Jag undrar om Oatly havremjölk är raw? Kram från Maria

Love Raw ~ Karolina said...

Nej jag tror inte Otaly är raw, säkert är den pastöriserad som tex nästan alla juicer är. Man pastöriserar drycker som konserveringsmetod.

Vill du har raw mjölk rekomenderar jag dig att investera i en "milk maker" då kan du göra mjölk på hampa, valnötter, ja vilka nötter du känner för! Nötmassan som blir över, "the pulp" blir bas till kakor, kex, bollar, soppor och allt du kan komma på ;)

Ha det nice!

Maria said...

Vart kan jag köpa en milk maker i Sverige?

Love Raw ~ Karolina said...

http://www.rawfoodshop.se/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...