Sunday, August 16, 2009

Raw Chocolate cups
Enkla och milt chokladiga..

Mixa: 1 dl blötlagda cashews, 2 rågade msk cocosfett, 2 tsk raw honung, 2 msk russin, 2 msk raw kakao, 1 nypa salt och 0,75 dl vatten till en smooth kräm. Häll i formar och ställ in i kylen tills helt stela. Bänd upp och strö på kakao-nibbs!

För mer chokladsmak, öka mängden kakao och russin.
Chocolate Bliss~
/Karolina

Jajustja! Hittade min ring igår :D :D :D Den låg och glödde med ett silvrigt smil bland tistlarna i komposten. Måste ha röjt runt som en vildvetting som inte märkte att den åkte av.. Men ringar har ju en benägenhet att leva sitt eget liv. Fråga Frodo.

12 comments:

Vilda said...

ser goda ut... Ska definitivt testa dem...

Love Raw ~ Karolina said...

Ja gör det! ;)

Cissan said...

Haha! Hon är inte bara bra på smarrig mat, hon är även rolig!=)
Är jätteglad och tacksam för att jag hittat din blogg. Pluggar alla recept till jag kan dom utantill! Var p.g.a. sjukdom plötsligt tvungen att ändra kosten drastiskt och kände mig ganska hjälplös ett tag tills jag hittade hit och upptäckte att det egentligen är ganska enkelt. Bara att släppa gammalt tänk och ge plats åt nytt. TACK för det!

Love Raw ~ Karolina said...

Cissan: blir oerhört glad att jag kunnat hjälpa dig på något sätt. Du är soo welcome <3

Anonym said...

Bra recept! Någon kakao är det ingen brist på, inhandlade 1 kg kakaobönor i veckan. Det är bara att sätta på Vitamixen med malningsbehållaren och ner med lite bönor. Har du förresten något recept på raw chokladkaka/chokladpraliner? Gärna någon variant med hasselnötter i så att det påminner och Schweizernöt.

Love Raw ~ Karolina said...

Anonym: Oj en Vitamixer.. hur mycket bättre är den jämfört med en vanlig mixer?

Jag har flera recept på raw chokladkaka i bloggen.
I e-boken har jag goda praliner med apelsin och pecanötsfyllning, även raw chokladbiskvier.

/Karolina

Anonym said...

Jag ångrar inte en sekund att jag köpte en Vitamix, visst kostade den en hel del men med tanke på hur mycket jag använder den är den värd varenda krona.

Jag ska försöka experimentera fram ett bra recept på raw schweizernötchoklad. Älskar choklad med hasselnötter.

Skulle du inte kunna skriva ett inlägg om superfoods? Det vore verkligen intressant. Jag skulle vilja köpa några olika pulver och testa, men vet inte riktigt vad jag ska välja. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om dem. Jag kör bara med hampa, goji, vetegräs och kakao för tillfället.

Anna said...

Nu ligger cashewsen i blöt. Är ju bara tvungen att testa detta recept nu när sötsuget pockar på. =O) Vackra bilder som vanligt!

Helena said...

Åh vilken inspirerande o rolig blogg! Allt ser ju oerhört smaskigt ut:)
Måste ta o prova något imorgon tror jag. Nu ska jag spara din blogg bland mina favoriter;)
Värme o kärlek~
/Helena

Love Raw ~ Karolina said...

Anonym: Mm!! Gör det. Har tänkt i samma banor att få fram en nutella-smak men det har lixom blivit andra resultat istället, tex superautentisk mandelmassa. Fick dock fram en sjukt utsökt apelsin-fyllning som jag ska göra nått gott med till mjuk pepparkaka i jul. Bra idé! Bra förslag.

Anna: ;) choklad lockar..

Helena: Tusen tack! Varmt välkommen hit~

Unknown said...

Hej, jag undrar bara om det är något särskilt med raw honung som gör att du kan äta den-känner mig dum- Jag är själv vegan och äter inte honung, men raw honungen kanske är anorlunda. Jag gilalr din blogg :D har varit frukterian men tröttnade då min kille är vegan.

/Mii

Love Raw ~ Karolina said...

Hej, ja raw honung är inte upphettad som annan honung är, så det är samma produkt från bin som vanlig honung.

Men, det finns andra goda sötningmedel för veganer. Jag kommer sälja Yaconsirap på min webbshop senare i januari, så du får passa på då!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...