Beloved ones! I hope the easter holiday have been a splendid one!
Me myself had company by Mr A, witch gave some interesting perspective to my usually super calm life. I've been reading, but mostly buying more Conversations-With-God-books, Friendship with god and The New revelations. God has come to have a whole new meaning thanx to Neal's books, its truly been a turning point in my life to create a blossoming relationship with God, everybody would benefit from that, don't you think?
Im all into the Andean Energy work as well, so I just got to share a "Satori" a had with the neighbors cat! (a satori is a blissful moment of being, knowing). The cat is quite special to me, it has such a special energy (see the photo further down). It ran to me and jumped up in my lap, then climbed up my back and down on my leg. There it lay down, shut its eyes, purring *^_^*
I looked closer and when she opened her eyes i experienced I looked straight into the eyes of a Puma! It almost made me fall over backwards :) Amazing.. I sense the Puma has some thing for me, some kind of lesson.
Me and Mr A went biking out on the countryside (in super sunny weather), watching a beautiful spring stream. It made me realize how much I miss the powers of nature. I might bike there again alone, to explore the nature more. We had to head back home, due to severe starvation :) Nature can do that to you.
I've ben doing yoga, drinking nice veggie and fruit juices, and doing raw cookies and chocolate eggs, here's the recipe for the eggs!
The Wise Estern Hare's Chocolate eggs, makes 25-30
For the egg cream
- 2 dl = 0,8 cups almonds, soaked overnight
- 2 dl = 0,8 cups cashews, soaked overnight
- 2 hand fulls of raisins
- 2 tablespoons of agave nectar or raw honey
- 3 tablespoons of water
- a pinch of himalaya salt
Put into blender and mix into a dough like consistency. Form to egg shaped balls in your palm.
Caramel cream
- 1 dl = 0,4 dates, pitted and soaked for a couple of minutes
- 1 tablespoon agave nectar or yacon sirup
- 1 tablespoon lemon juice
- 1/2 tablespoon cocunut butter
- a pinch of himalayasalt
- 1 dl = 0,4 cups of water
You'll be getting more of the caramel cream than what you need, mainly because small amounts are hard to mix. Use the caramel leftovers to some other sweet creation, use your imagination!
Use the caramel cream as a spread on the egg balls and put into the freezer while making the chocolat cover.
Chocolat
- 1 dl = 0,4 cups raw kakao powder
- 3 tablespoons of agave nectar
- 1 dl = 0,4 cups raw coconut butter or cacao butter (crush the cacao butter into smaller pieces to measure the 1 dl).
- a pinch of himalayasalt and optional, some vanilla
Melt the cacao butter or coconut butter in your dehydrator, alt. boil some water and put a plate over, putting the butter on top of the plate to make it melt. Stir by hand in the cacao powder, agave and salt + vanilla. Dipp the eggs in the chocolate and put on paper baking sheets (otherwise they will stick to the plate).
Love from
/Karolina~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kära Folket, hoppas ni har det fin-fint i Påskens framfart!
Det har varit yoga och jogging, råpressade grönsaks-/fruktjuicer, men även både det ena och andra av godsaker. En påskhare kom och kläckte några chokladägg också. Snällt nog lämnade hon receptet! Jag kan intyga att de är goda året om :)
En av mina favoritkycklingar kom hit och har vänt upp och ner på mitt bekväma, vattentäta liv. Som det ska vara. Vad gjorde man utan nya perspektiv?
Jag har också som i trans låtit benen styra in till Om Shanti i västerås för att okynnes-handla två till av Neal Donald Walsh-böcker.. (Vänskap med Gud och De nya uppenbarelserna). Nu när jag har Gud i mitt liv vill jag aldrig släppa taget igen. Kanske låter ovant för vissa, på gränsen till "fanatiskt". Fast jag är nog mer lycklig än fanatisk. Ok, i så fall fanatiskt lycklig. Jag blev ärligt talat vän med gud när h*n säger i boken att vi ska ha mer oanständigt sex. Då började jag haja att vi misstolkat gud. Det är inte så allvarligt, vedergällande, dogmatiskt, eller rigid som jag trodde. Om något är motsatsen till allt det nämnda, är det nog något bra tänker jag. Nåväl.. Har inte börjat läsa böckerna än, läser fortfarande Samtal med Gud nr 3. Har sen en bunt böcker med Andinsk Energiarbete att plöja igenom!
I går var vi på en utflykt. Påväg ut kom grannens katt. Henne har jag haft ett innerligt möte med tidigare. Hon hoppade upp på mig och gick runt på min rygg och la sig sen på mitt ben med stängda ögon och spann. När jag tittade närmare på henne och hon öppnade sina ögon var det som en... Satori, ett slags blixt-ögonblick av instinktivt varande. Jag upplevde nämligen att jag tittade rakt in i ansiktet på en Puma. Det var så verkligt att jag nästan ramlade omkull. Jag har min egen teori om varför, men jag ska väl inte spela mer på den Fanatiska Strängen idag, vill ju inte uppröra någon eller så... *fniss* Hon har ett vackert, pumalikt ansikte och en särpräglad energi som jag gillar mycket. Det är bara att konstatera att vi vet så lite, så lite om vad som rör sig bakom kulisserna och varför saker är som de är ;-) Det som ter sig "verkligt" är en påklistrad tolkning som gått genom vårat filter.
Vi cyklade totalt nog 2 mil i solskenet ut mot Skerike / Forsby och där var det vårflod som hette duga.. Vad underbart det är att se naturens krafter, särskilt de som är kopplade till årstiderna.
Det har varit yoga och jogging, råpressade grönsaks-/fruktjuicer, men även både det ena och andra av godsaker. En påskhare kom och kläckte några chokladägg också. Snällt nog lämnade hon receptet! Jag kan intyga att de är goda året om :)
Den kloka Påsk-Harens Chokladägg 25-30 st
Äggsmet
- 2 dl mandlar, blötlägg över natten
- 2 dl cashwenötter, blötlägg över natten
- 2 nävar russin
- 2 msk agave nectar eller raw honung
- 3 msk vatten
- en nypa himalayasalt
Mixa ihop till en smet och rulla till ägg i handen.
Karamell-kräm
- 1 dl dadlar, urkärnade och blötlagda några min.
- 1 msk agave nectar eller yacon sirap
- 1 msk citronsaft
- 1/2 msk cocossmör
- nån nypa himalayasalt
- 1 dl vatten
Små mängder är svåra att mixa eftersom det fastnar på väggarna i mixern. Arbeta med en slickepott och skrapa ner det som fastnar på väggarna upprepade gånger tills konsistensen blir smooth. Det blir rätt mycket över av karamell-krämen, men den går att använda till många olika bakverk, använd din fantasi! Bre äggen med karamellfyllningen och ställ in i frysen medan du gör chokladen.
Choklad
- 1 dl raw kakao pulver
- 3 msk agave nectar
- 1 dl cocosfett eller kakaosmör (krossa kakaosmöret i mindre bitar för att mäta upp en dl).
- en nypa himalayasalt och ev. en nypa äkta vanilj
Smält kakaosmöret i din torkugn, alt. gör ett vattenbad på spisen: låt koka upp vatten i en liten kastrull. Ställ över en tallrik där du lägger kakaosmöret och låt det smälta. Stäng av plattan när du lägger på smöret. Cocosfettet räcker om det är mjukt av rumstemperaturen. Blanda sen med kakaon, agaven och salt/vanilj. Ta ut äggen ur frysen och rulla dem runt i chokladen. Lägg på bakplåtspapper (annars fastnar de på tallriken). De kalla äggen får chokladen att hårdna fortare. Är du inte strikt raw kan du köpa mörk choklad och smälta, eller köp färdig raw choklad i block och smält.
Vintergäckens gula smil, en tröst efter kalla vinterns vinande riv.
Sen har jag börjat med färgläggandet av Rubinbärerskan. Vi får se vart det landar, det är alltid en brottningsmatch och när den är färdig sitter jag som helt förvånad, det blir aldrig som man tänkt sig när man målar, inte ens om man försöker sitt bästa. Se mer....
Nu alla kycklingar, kärringar, harar och ägg är det dags för hon på andra sidan skärmen att möta Solen utomhus. Det är dags att ladda om för nästa radda göromål här. Vi hörs snart!
/Karolina~
1 comment:
Vilka härliga recept! Jag säger bara en sak. Det här: www.råkost.se
Post a Comment