Sunday, November 8, 2009

Tranbärs magi


Hej hopp i stugan!

Tranbärs magi

Tranbär innehåller polyfenoler: antioxidanter. Studier visar att tranbäret är ett av de livsmedel som har den största antioxiderande verkan.. Det är ett riktigt hjärte-bär för polyfenolerna motverkar hjärt- och kärlsjukdomar och kaliumet, kalciumet och magnesiumet i bäret ger ett bättre blodtryck. Den motverkar karies och njurstenar samt innehåller mycket C-vitamin: 100 g tranbär (2 st av denna smoothisen) ger runt 14 mg C-vitamin. Är urindrivande och motverkar urinvägsinfektion, är prebiotisk (= mat för probiotika, dvs goda tarmbakterier), den rensar bort dåliga bakterier tex E.coli och listeria. Dock, överdosera inte tranbär. Samma gäller ju
rödbetor och mat med oxalsyra eftersom det blir lite för mycket för njurar och även galla om man är känslig. De ska vara en punktinsats, en boosting då och då. Vad gäller antioxidanter i allmänhet är de känsliga för syre. Så kör inte bären i torkugnen om du vill åt antioxidanterna.

Karolinas Tranbärs magi


• 1 dl sköljda färska tranbär (går även att ha dem frysta)
• 1 banan
• 1 dl havremjölk el. vatten
• 1 hel, urkärnad daddel, el lite honung

Mixa tills slät.. Tranbäret smakar syrligt och lite beskt, ungefär som lingon men smoothisen smakade snarare friskt och uppfräshande. Bären tar ut banansmaken, vilket jag tycker är bra. Banan har annars en tendens att ta över.

11 comments:

Anna said...

Wow. Det är första gången jag hör talas om EFT, här i din blogg, jag läser ju inte tidningarna (medvetet val). Ska sluta röka imorgon och det här känns som ett bra verktyg till att lugna ned mig med. Tack!

Love Raw ~ Karolina said...

Ja oja, bra verktyg. "Även om jag vill ta en cigarett så älskar jag mig själv precis som jag är" och så knackar du på meridian punkterna. (De finns att ladda hem, bara att googla) "Även om jag tror jag kommer misslyckas..", "även om jag är upplever att jag tappar min identitet när jag är rökfri.." osv. Knacka på allt du kan komma på som är aspekter till själva röksuget. Detta gäller ju även matallergier, näringsupptag, matsmältningsbesvär - allt som är kopplat till hälsan/personlighetsutveckling/prestationer.. Lycka till!

/Karolina

Anonymous said...

THE GIRL WHO SILENCED THE world for 5 MINUTES!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=TQmz6Rbpnu0 Tänkvärt omtanke och ljus cecilia

Love Raw ~ Karolina said...

Ja....! Har sett henne. Vilken Ljus Själ.. Dagens barn är dem vi ska lyfta på hatten för. Det är dom som är skarpsynta nog att se igenom illusioner och våga offra sin bekvämlighet för nått större än dom själva. <3

akajos said...

Jag kände mig fräsch då jag läste ditt måste-pröva-i-dag-recept på tranbär, sedan kände jag mig mossig för jag har hört talas om EFT hos DR Mercola men visste inte vad det var ;-)

H C Barregren said...

P.S. Vet du, förresten, något om någon koppling mellan att äta kött och känna sig aggressiv?

Love Raw ~ Karolina said...

Jasså men EFT är det lika bra att lära sig eftersom det är så himlans bra till allting.

Aggressiv av kött? Det finns inte två kroppar som är precis lika varandra men enligt resonans teorier så har kött en tyngre resonans och kanske drar det upp nått aggressivt i vissa människor. Hos andra kanske det ger en balans. Man måste lära känna sina egna unika energier. Det är lätt att falla för olika teorier, men svaren finns alltid inom en.

Anna said...

Var det EFT de tog upp i artikeln? Jag vet att några personer som erbjuder coaching i Skåne erbjuder något som heter Access. Det är också en punktbehandling där blockeringar frigörs(sägs det). Har inte själv provat.

Jag är ju inte 100 på om de erbjuder arbetslösa just denna metod eller om de bara gör det till alla andra som letar nya vägar, men jag vet att de som nu är helt begeistrade av denna metod även har coachingavtal.

Hur var responsen på artikeln? Vet du?

Love Raw ~ Karolina said...

Ja de var EFT jobbcoacherna använde till stor bestörtning för politikerna. Jo det är så spännande att se hur den här meridian-terapin utvecklar sig, det kommer nytt och helt mirakulösa effekter har det på folk. Jag har jobbat så mycket så är öm på en av punkterna haha.. ^^ Kör 4-5 vändor varje kväll och på vissa saker känner man stor förändring redan efter halva vändan, typ att man börjar asgarva och dra djupa suckar eftersom man känner lättnad. Man kan jobba med allt tex pms, näringsupptag, prestationer, motivation, morgontrötthet, allergier och ALLT. Det är bara att experimentera. Kram!

Susanne said...

EFT är superbra. Jag jobbar med det, och resultaten är helt otroliga. Man håller ju på att trilla av stolen ibland. T.o.m min 9-åring knackar bort rädslor och ont helt själv.
Googla EFT manual på svenska , så får ni en ca 90 sidors manual, där man lär sig grunderna.

Love Raw ~ Karolina said...

Jäklar! Tack för det. Visst är det helt underbart... Jag och min bror talade här om dagen om att svenska skolan inte gör vad dom borde. Tänk om man kunde lära ut lite sånna grejer till barnen istället för att proppa dom fulla med information som dom kanske inte själva har godkänt att de vill lära.

Jag hjälpte Alan att knacka här om dagen, ^_^ han gick mycket motvilligt med på det men jäklar vad det lyfte honom. Det lyser i hans ögon nu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...